Januari månad i Västsvenskan

Tänkte jag skulle ge en kort rapport om hur januari månad gått för oss i Västsvenska Specimen tävlingen. Något sent, men bättre sent än aldrig.
3725g, Teemu Huttula

Naturligtvis är Lake en art som varit i centrum. En Lake före lek är ofta tjock och fet vilket är trevligt. Det har också blivit ett gäng, topp fiskarna står våra lake gurus, Teemu och Peter för. Dessa två grabbar har visat en energi som aldrig verkar ta slut.
3875g, Peter Larsson

Laken är en fisk som minskat i många vatten på grund av hårt fiske. För att minimera vår påverkan har vi släppt tillbaka alla fiskar som inte uppenbart skadats allvarligt. Vi har inte haft fiskar över vatten nivå i sträng kyla och vi använder i stort sätt alltid betet på en hair rig. (Kolla reportage ang. hair rig i tidigare inlägg på vår blogg).
3880g, Teemu Huttula

Nog om Laken. Sik är också en fisk som varit aktuell under Januari månad. Göteborgs hamnar är platsen för detta fiske för oss. Det begav sig som så att vi fick rapport från Göteborg att isen låg och borde hålla. När jag åkte ner fanns det ett par fotspår och ett par borrhål precis utanför land. Jag gav mig ut då jag kände mig säker då någon redan, i alla fall gått på isen vid land. Vid provborrning visade de sig att endast 5 cm is lagt sig.

Man ska inte vara dum så jag gick endast 10 meter ut på isen och började fiska. 2 timmar senare satt det fler folk på isen och Peter och Teemu anslöt sig till mig. Vi gick då vidare till ett ställe där Peter hade fått bra resultat tidigare. På detta ställe gick det riktigt bra. När vi reste oss och gick så rusade alla som borrat sig närmare oss och kastade sig över våra hål.

Kommentarer

Populära inlägg