Isfisket

Ismetet är väll inte favoritmetoden enligt mitt tycke iaf. Men man uppskattar variationen i fångstmetoderna som vårat svenska klimat medför. Dom senaste vintrarna har faktiskt varit vintrar värt sitt namn.
Just nu längtar jag nått fruktansvärt tills vårens metesäsong drar igång på allvar, och då menar jag på öppet vatten.

Lakefisket har inte medfört något resultat alls för mig mer än tappad fisk.Men som tur är har jag kamrater som är mer eller mindre kungar på det. Både Teemu och Peter  har lurat upp ett bra gäng med lakar strax under 4kg

                                                                      Peter  3475g
                                                                    Teemu 3880g
                                                                           Peter 3875


Gäddfisket har jag spenderats en del tid på som har resulterats i snipor eller knäckta ismetespön.
Den största hittills står Petri för på 8kg blankt.

                                                                          Petri 8000g
                                                                      Esbjörn 5650g

Abborrfisket slutade lyckligt för min del tillslut.Har lagt ner ganska mkt tid i ett nytt vatten som jag bestämt mig för att pröva. Snopet nog var det ett randompass i ett annat tidigare känt vatten som levererade resultatet med en PB höjning på 25g för mig. 1510g och 47cm lyder det nu. Plötsligt känns alla tidiga mornar värt mödan. Lite tråkigt att det inte blev i den sjö jag tänkt.
                                                                      Andreas 1510g

Nu i skrivande stund fick jag rapport om lite pillemete som mina bekanta var i väg på idag. Men den historien får dom själva avslöja när dom har tiden över:)

Kommentarer

Populära inlägg