Resa till Jaroslawki

Jag, Peter, Petri och Teemu åkte förra veckan till Jaroslawki i Polen för 4 dagars karpfiske. Ryktet sa att de flesta fiskarna i sjön vägde mellan 12-20kilo. Många över 20 med en topp på 35kg.


Vi delade upp oss i två team: Team Finne 1 och Team Svenne 2. Vi hamnade till en början på varsin sida av sjön. Team Finne 1 tog ett par karpar ganska omgående. För Svenne 2 blev första dygnet dött och vi valde att byta swim till det jämte Finne 1. Vinden låg i princip på hela tiden på den sidan som Finne 1 satt. Det var också endast Finne 1 som satt på denna sidan så det fanns gott om plats.

Petri drog ganska tidigt dag 2 en stör på 6,9kg, bild kommer asap.
Efter några axel dödande timmar av spodande och kaströrs mäskande så väntade vi på hugg. Kvällen flöt på med några hugg men missade karpar. Det enda vi fick upp var mängder med snags på krokarna. Vi bytte till Chod rig för att testa och första hugget satt direkt. Det ska också nämnas att detta var mitt i natten, två kalsong klädda svennar stod i ett iskallt ösregn och ville inget annat än att kroka av den ca 5 kilo tunga läderkarpen och krypa ner i sovsäcken igen.

När vi nu fått svar på att chod rig är den rig som kommer leverera fisk åt oss så bytte vi till chod rig på alla spön där vi visste att bottnen bestod av snags. När Jag, Teemu och Petri åkte till affären för att köpa lite högkvalitativa Polska korvar, piroger och annat gott tog Peter ytterligare en karp. Väl tillbaka sa Peter att nu var det min tur att ta en fisk oavsätt om fisken tog på hans eller mina spön. Ren team anda!

Första hugget kommer 5 min efter att Peter gjort sitt uttalande. En massiv karp på 58cm och 17500g. helt jävla sinnes! Jag har Peter att tacka för denna fisk då det var tack vare hans attityd som jag fick chansen.

Dagarna rullade på med mycket mäsk och många fiskar. Peter krokade en stör som hade nylonlina lindad runt "näsan" denna togs bort och fisken lever nog ett bättre liv idag än innan vi fångade den.
Dagarna flöt på. Ett par dagar med sol och 20 grader var helt fantastiskt. Runt sjön tjöt larm varje timme och man kunde se folk drilla fisk. Rullande fisk såg man hela tiden, precis hela tiden. När detta hände över en mäskplats var det spännande. Särskilt om det såg ut som en säl var uppe i ytan.
En och annan säl kom upp och inte konstigt det då ca 70kg mäsk kom ut i vårat swim och troligtvis också i Finne 1 swimet.

Finnarna slog oss ganska hårt när det gäller mängden fisk men vi slog dom på största fisk så jag tror båda teamen är nöjda.

För min och Peters del så blev detta ett kanon tillfälle att testa och lära oss om olika riggar. Kan ju inte bli bättre än på ett ställe där man får ett gäng fiskar per dygn så man kan utvärdera riggens krokningsförmåga.
Fantastisk resa. God mat, trevligt folk, bra boende i husvagn vid vattnet. Dock var de flesta fiskar upp mellan 4-9 kilo och inte 12-20kilo som rykte sade. Men chans till riktigt fina exemplar finns.

//Peace
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 


Kommentarer

  1. det ser ut som ni haft det kanon!
    det syns även vem som spoddat med mössa på:P

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg