Riggat och klart!

Skulle vilja ta tillfället i akt och tacka TritonSG för denna inbjudan!
Tänkte här i ett gäng inlägg gå igenom lite olika riggar, främst karpriggar.

Den första riggen jag tänkte gå igenom är Withy pool rig. Riggen påminner lite om Chod-rig vilket tyder lite på att de "måste" var en "bigfishrig" Fiskas alltid med ett pop-upbete för att mekaniken ska fungera i riggen.

Denna beskrivning är inte på någotvis orginal utan detta är min egna lilla twist.

Det du behöver för att göra denna riggen är följande :
Jag använder mig utav en lonkshank krok, storlek beror givetvis på  storleken på beten. Rigtub, shrinktub(färg valfri). Rigrings, Tafsmaterial kan man använda nästan vilket coated som helst. De får gärna va lite hårdare coating, trasslar mindre. Sen behöver du någonting för att balansera ditt pop-upbete, splitthagel eller putty.

Börja med att ta 20-25cm  utav ditt tafsmaterial och klipp till en 3-5 mm lång bit rig tub. Trä sedan  tafsmaterialet igenom tuben och trä sedan igenom kroken så som bilden visar. 

Efter detta trär du på en rigring på och formar ett D. Gör en Knot less Knot och dra åt ordentligt.


Nu är det dax att klippa till en 4-5 cm  lång bit krympslang. Trä över krympslangen över kroköglan och se till att dölja den knutlösaknuten :D

Nu till den trixiga biten. Att forma riggen, till det som gör den så karakteristisk. Jag använder mig helst utav en kanna med liten pip när jag krymper slangen.  Ett litet trix är att hålla så som jag gör på bilden här och sedan "dra" lite försiktigt i tafsmaterialet för att få till rätt form. OBS! Akta fingrarna, ångade fingrar är inte på långa vägar så gott som det låter!!

Här är hur jag själv tycker att det ska se ut. Här har jag även strippat tillbaka coatingen på tafsmaterialet 3 mm och satt blyet precis bakom. Detta bara för att få lite mer  rörelse. Lättare för fisken att få in riggen i truten helt enklet.

I andra änden av tafsen avslutar vi fint med en figure8 loop, fukta och dra åt.

The rig is done! Här med en fejk tiger nut, pop-up självklart

Kommentarer

Populära inlägg