Kl.05:40. Längd 85cm, omkrets 75cm, Vikt 15000g. YES!!! Got ya! Äntligen!

Trodde inte att det var sant när jag hade L:et i håven. En av Ballasjöns 2 giganter.

L:et 15000g.Inte så lätt.....
Mycket slit och besvikelser ligger bakom denna fisk, i alla fall för mig. Ballasjön har blivit ett vatten dit många säger att det bara är att hämta en 12kg+ karp. Så är det definitivt inte. För vissa sker det, men för massan väntar år av slit. För mig tog det 2 år och många hundra timmar. Men idag var jag på rätt plats vid rätt tid.

Jag har fångat och returnerat 6 olika individer i Ballasjön under dessa 2 år och vissa har jag landat mer än en gång, så jag har fått karp, men jag har också suttit många blankpass utan fisk.

Vad jag vill säga är respekt till alla som kämpar på i ett vatten där man kan "hämta" sin regga. Skit i allt snack och lär av ditt eget fiske. Lär också av andra men lita på dina egna känslor.

Fisken....
Angående fisken så togs denna karp senast för 5 dagar sedan, nästan på minuten, då vägde hon 15300g så hon har tappat 300g på 5 dagar.
Hon var i mycket gott skick både i munnen och kroppen. Hon hade fått en liten skada på undersidan av huvudet under fighten då hon gick rätt in mot land, men mun och skada behandlades med antiseptiskt medel.

Riggen....
Min rigg är tillverkad av korda coated braid med en korda kurvshank size 2. Endast krympslang på krokskaftet för att hålla knotless knoten på plats. Jag använder mig av en kurvshank krok för att slippa hålla på med böjda krympslangar för att få kroken att flippa, "keep it simple".

Håret är 30mm långt och på denna har jag en 18-22mm boilie, i detta fall fiskade jag med Energy scoberry och som alltid när jag får Balla karp så sitter det en CCmoore sweet honey pop up på. När jag har pop ups på denna rigg använder jag mig av kordas hair extenda för att förlänga håret.

När jag fiskar med hair rig kör jag ENBART med denna konstruktion eftersom jag litar på att den gör jobbet. Finner ingen anledning i att ha 5 olika riggar som ska göra samma jobb i min rigg bin.

Om någon är mer intresserad av riggen så gör en kommentar om detta så ska jag göra ett blogg inlägg om hur den ser ut och hur man gör den.

Slutligen en film från frisläppandet av fisken. Lev väl!

 
 
Tack till Christin för god håvning, fotografering och markservice. Peace!

Kommentarer

 1. Grattis! Som jag sa tidigare :)

  SvaraRadera
 2. Grattis. Blankar själv ofta där nuförtiden. Fick mer fisk förr, men å andra sidan har fiskarna växt en hel del sen jag började fiska sjön

  SvaraRadera
 3. Tack grabbar, det värmer. Robert var du i Holma i helgen? Om ja, hur gick det där? Var tänkt att jag skulle åka dit också, men av lathet åkte jag inte längre än till Balla.

  SvaraRadera
 4. Nej. Har aldrig fiskat Holma trots att jag bor typ en kvart därifrån. Skall nog åka och titta där i höst och kanske fiska där nästa vår.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg