Våga prova nytt

Under en längre tid har jag sneglat på ett vatten som omryktas med "hygglig" gös. Detta och det faktum att vattnet ligger betydligt närmre än mer kända "storgösvatten" gör det mycket intressant. Så efter att ha kollat upp vart man köper fiskekort och hur båtrampen såg ut så blev det då äntligen en premiär tur. 


Båten trailades i vid 21 och sedan satte vi kurs mot de djupare partierna i sjön. Efter att ha kört ziczac över de tilltänkta fiskeområdet så hade vi fått oss en ganska klar bild över hur vi skulle lägga upp fisket. I en ny sjö är det alltid viktigt att ta en runda innan mörkret faller in så man får koll på eventuella hinder så som garn, öar och liknande. Allt för att förhindra otrevligheter under själva mörkerfisket. 

Det va som ni säkert nu förstår natt trolling med paravan som vi skulle bedriva. En mycket trevlig fiske form som jag själv förknippar med kroppslig inre frid, balsam för själen helt enkelt. 

Största gösen på premiärturen i de nya vattnet. 18 cm Nils Master är ett bete att mer eller mindre förlita sig blint på under kvälls/natt trolling på gös!
Fiske inledes i raket fart! Första gösen landades redan innan alla spöna hade hunnits sätta ut! En lite gynnare på knappt 55 cm som tagit en Nils Master 15 cm 80 fot bakom paravan i 0,8 knop. Innan mörkret hann inträda helt så hade vi landat 4 gösar och en gädda men sen dog det ut helt. Ett missat hugg var allt att tillägga innan vi bröt vid 01 för hemfärd. Ett resultat som både jag och min vän var helt till freds med och det var med all sannolikhet inte sista gången vi besökte denna sjön!

Så till er där ute som har ofiskade vatten; ut och prova!

Kommentarer

Populära inlägg