Sutarhelg!

Sista arbetsdagen i veckan började gå mot sitt slut och fiskeprylarna var redan färdigpackade sedan dagen innan. Förväntningarna var höga när vi till sist anlände till platsen.
Starka vindar gjorde att vi började resa tälten och övrig utrustning före vi skickade ut mäsk och spön.
Det sista vi ville var att efter vinden lagt sig inse att vi mäskat helt galet eller att platsen inte ser alls "het" ut.
Vinden vägrade att avta och det slutade med en liten chansning som inte blev helt kass.
Teemu lurade upp några sutare i mindre kaliber och kvällen blev ganska lugn.

05:00 tok tjut i mitt larm! Härligt, tunggung! Men glädjen försvann ganska fort när jag fått upp fisken till ytan när det visade sig att vara en gädda. Den nära metergäddan skrämde skiten ur mig när den bjöd på en vild fight och jag var inställd på sutare:)

1 timma senare hade jag riktigt oflyt och fick div linbrott/tappade riggar osv.
Teemu riggade upp  flötmetet och ropade över till mig att första fisken var en sarv på 690g.
Jag satt och knöt om mina boltriggar och hörde igen från andra swimet att han dragit 3 sarvar nu och ingen under 0,5kg. Tillslut fick jag ut mina boltspön igen  och började flöta jag också, men småfisken hade tagit över. Meningslöst att fortsätta när flötet inte hinner ställa sig lodrät innan betet är avätit.

Teemu fick ett par runs till och jag var över och kikade. Inga bjässar men kul är det.
När jag är vid andra swimet hör jag mitt larm börjar skrika och spinger över men den släpper efter 2-3 sekunder. Detta upprepar sig igen och den fisken knycker på riktigt bra men lossar även den.

Upp med riggarna och ändra om. Så här kan det inte fortsätta! Jag knyter om 2 riggar i carboune och ökar krokstorleken en storlek. Finnen ligger och sover i sitt tält och vaknar inte av mitt larm.
Jag höjer spöt och den verkar sitta denna gången. Den känns bra men jag har inga förväntningar att det ska vare en bjässe. Vid sista näckrosorna går den fast och då kommer den till ytan och ligger där och flyter helt slutkörd. Dra helvete den ser riktigt bra ut. Av med skor och brallor och jag traskar ut med håven. Med ett brett leende blir det mätning och vägning inne på mattan. Sutaren får sova en stund i säcken tills Teemu vaknar till för några bilder och varsin Ardbeg och piprökning:)

3470g 59,5cm
 

Glädjen var enorm! Efter ett gäng med foton blev det lite sömn, och sedan grillning och lite öl.
Efter detta tror jag inte jag hade en enda sutare mer i mitt swim. Inte en enda krokad iaf.
Små runs från mörtar och sarvar var det väll men inga vettiga fiskar. Flötmetet gav som innan bara små fiskar. Någon 4hg sarv blev det men inget utmärkande. Fisken verkade ha flyttat sig ca 60-70m längre ner i sjön. Där satt Teemu:)

Runt 03:00 vaknade jag av att det var dags och ställa sig i någon buske men hör ett larm som piper till för att övergå till en mer skrikande ton. Upp med gylfen och bort till Teemu som står med spöböj.

Nyvaken med nytt PB! 2995g 57cm
Tillbaka till tältet för mig men flötmete för Teemu. Många fiskar upp blev det med en 370g mört och en 2kg+ sutare i topp. På morgonen var det dags igen med en Pb höjning.

3025g 58cm!

När vi talades vid innan resan var han orolig för att sova 2 nätter i tältsäng pga smärta i ryggen. Men när jag frågade hur det var med ryggen innan vi skulle packa ihop svarade han att det var länge sedan den var så här bra! Dags för läkare att ordinera sutarfiske kanske?:)

Många ovägda och ofotade sutare bändes upp på Teemus swim, och en sista minuten sutare hans med
det också.

2675g 56cm
Kort sumerat hade vi en kanon helg med grymt fiske, krossade Pb:n och inte allt för blött väder.

För er alla bärälskande fiskare som själva besöker sjön kan jag bara beklaga...
Hallonen är slut!


//Andreas

Kommentarer

  1. Verkligen kul att det gick så bra för er och riktigt trevlig läsning.

    SvaraRadera
  2. som en liten "porris"! :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg