Linus och Stefan tar hem 1:a och 3:e pris i Gäddfesten i Sämsjön


Jag och Stefan hade bestämt oss för att ställa upp i första upplagan av Gäddfesten i Vegby och tur var väl det, för det gick minst sagt bra!
Starten gick kl. 10 och alla båtar for iväg som om det vore ett dragrace, utom vi. 8 timmars tävlingstid, så vi tyckte inte de var så bråttom.
Att vi sen fick första fisken där många av lagen bara hade kört förbi gjorde att det kändes som ett bra beslut att ta det lugnt.
Som sagt, första fisken kom efter 40 minuter, ett bra hugg på ytterparavan och fast fisk var ett faktum. Vi fick känslan rätt så snart att fisken var av minst sagt godkänd kaliber. Eftersom Stefan drillade fick jag göra mig beredd för landning.

Fisken kom in ganska snällt med vobblern hängande i ena mungipan så landningen gick fint.

Efter mätning och vägning kunde vi konstatera att fisken höll måttet. Nära på 7 kilo och över metern. Denna fisken skulle placera sig fint!
Med strålande solsken och 17-18 grader i ytvattnet hade vi inte allt för stora förhoppningar om nått rallyfiske. Döm av förvåning då nästa hugg inte dröjde längre än 35-40 minuter!
Återigen ett kraftigt hugg, denna gång på inner paravan fiskad med ett stort gummibete bara 4 meter bakom.
Tyvärr gick denna fisken loss, varför behöver vi inte prata mer om. Låt oss säga att vassa krokar är A & O. Jag fick skämmas lite kan man säga. Tur att nån i båten hade fil i alla fall. J
Tiden flöt stadigt och efter den missade fisken dog de ut helt!
Klockan tickade och efter 20-30 betesbyten (kändes det som i.a.f.) var klockan runt halv 5. Vi började dra oss mot invägningen lite smått och tänkte att vi skulle köra i ett område där en bekant hade tappat en bättre fisk tidigare under dagen.
Detta område ligger i anslutning till en ö med en riktigt fin brant som går ner mot 20 meter.
Efter andra gången när vi passerar ön så indikerar ytterspöt som har ytterkurva att de är nått som fattat tycke för ett 24cm SPRO swimbait.
Min tur och när jag får spöet i handen så känns det direkt att det är en annan tyngd än fisken som klev av tidigare under dagen.
För första gången under alla de pass som jag och Stefan har fiskat ihop får jag faktiskt lätta på bromsen. Fisken går tungt, riktigt tung.
När vi ser fisken första gången går det nästan i slowmotion. Vilken fisk! Grattis ditt as är de någon som mumlar med glimten i ögat innan han hur cool lugnt som helst handlandar denna magnifika fisken.
Väl i båten börjar vi undra lite om måttstocken verkligen räcker till, den går ju bara till 126cm(!).
Allt som fortfarande var i vattnet rycktes in fort som f*n och fisken säckas. Denna får vi ta in i land för ingen kommer tro oss tror jag vi båda tänkte. Vi var i land snabbt och fisken var fortfarande pigg. Nu till vikt, längden var konstaterad 120cm så vad väger den!? Stefan lyfter upp.. tiden står still känns det som. 11.075kg stannar vågen på!
En helt sjukt fantastisk fisk vilken annan dag som helst, men att få denna på tävling! Overkligt. Kamerorna smattrar från alla håll en stund innan hon får simma tillbaka.
Istället för att bege sig mot djupet så ställer hon sig underbryggan och vilar lite.

Once in a lifetime!
Tävlingstiden gick ut och vår båt stod som vinnare med första och tredjeplats.
Fantastiskt fina priser och mycket väl arrangerad tävling av Ulricehamns Sportfiske. 
 
 
Alla kamrater på Triton grattulerar Linus och Stefan till ett fantastiskt fiske.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg