Min variant av ismetepulka

Det kryllar av varianter på ismetepulkor för olika behov. Alla har olika mycket utrustning med sig ut på isen så det är inte konstigt att behoven ser olika ut. Jag tycker att det är positivt att olika människor delar med sig av sin ide, för en typ av konstruktion passar ofta många fler än endast uppfinnaren.

Jag köpte i höstas en Utility sled som är så pass stor att den täcker in mina behov. När jag ismetar så blir det oftast från gryning till skymning och då tycker jag att det är viktigt att ha det bra på isen.

I min packning ingår:
- 6 spön.
- BFT predator bag med vatten, kaffe, soppa, extra kläder, tackel etc.
- hink
- JRC specialist X lite chair
- Parasoll
- Isborr

Jag har hellre en pulka med 5kg extra packning dom 10 min jag går ut till den tilltänkta platsen än sitter och fryser med krökt rygg i den kalla vinden hela dagen. Därför bär jag med mig en skön stol och ett parasoll som jag kan spika ner i isen.

Själva modifieringen av pulkan är ganska simpel.

En fot på varje sida som är skruvad genom pulkan in i en förstärkning på undersidan. I fötterna har jag ett aluminiumrör. Röret kan jag klämma fast med ett vred så jag får önskad friktion mellan röret och fötterna. Genom röret gör fyra 90mm rostfria bultar som jag fäst spöhållare på. Spöhållarna blir placerade i bakkant av pulkan.

Så här ser pulkan ut fylld med min utrustning. och spöna i läge för utlägg i sjön.

Så här kommer jag frakta pulkan i bilen och ut till fiskeplatsen.

 Jag behöver inte plocka ur spöna när jag ska ställa in pulkan i bilen och risken för att de upptacklade spöna ska fastna i grenar är minimal.

Nu hoppas jag att isen lägger sig snart så man kan ut och njuta.Kommentarer

 1. Grym pulka! Ett mindre tips är lägg alltid extra kläder och skor i bilen. Det hade jag av en slump när jag trillade i förra vintern och det var jag rätt tacksam för då!

  SvaraRadera
 2. Tack för positiv feedback och för tipset med kläder i bilen. Kanon!

  SvaraRadera
 3. Varför 6 spön..kör du alla 6 samtidigt.

  SvaraRadera
 4. Varför 6 spön..kör du alla 6 samtidigt.

  SvaraRadera
 5. Ja. Nästan alltid 6 spön. Kanske blir upp till 8 någon gång i vinter också.

  SvaraRadera
 6. Smart lösning med aluminiumröret och fötterna! Vart kan man hitta liknande fötter?

  SvaraRadera
 7. Jag vet att Wiberger har liknande, men jag vet inte vart man hittar just de som jag har. Kolla denna adressen http://www.wiberger.se/templates/_prislista.htm

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg