karpmässa i Zwolle

Bussen avgick från Ängelholm kl 20:00 i fredags kväll. Väl nästa dag var vi framme i Holland ca en timma innan öppningsdags. Med  ynka 30 min sömn under bussresan var man ganska sliten men när väl dörrarna stod öppna var man allt för taggad för att känna av tröttheten. Hallarna var proppade med nästan allt du kunde tänka dig i karpväg och "julafton känslan som ung" tog över en. Allt skulle inspekteras och kikas över. Noggrant!


Självklart var Triton framme och kollade in 2014 års modeller av kex från... jadu?


Även Danny fanns på plats i Kordas monter och bidrog med sin expertis, och introducerade deras nyheter.

En av de hundratals välfyllda montrarna. Ett kaströr i stainless look någon?
Många av montrarna hade bara förhandsvisning av sina nyheter men detta var ett ypperligt tillfälle prova produkterna för att bilda en uppfattning om detta är någon som är värt att lägga pengar på.
Jag som jagar ny säng hade tillfället att prova  sängar från det flesta märken på marknaden och i alla prisklasser.
jodå ett par powernaps blev det allt
 


Liknande spöställ fanns hos alla tillverkare som säljer spön, och det är inte var dag man får chansen att hålla ett Daiwa basia eller Century spö.


När man går på mässa blir man lätt törstig, och det är viktigt att hålla koll på vätskebalansen. Ofta!


Här har vi trakkers förvarings monter och fox osv fanns också så det fanns en del att välja mellan.Här har vi ett boilietorg där du kunde inspektera alla smaker dofter och konsistenser på hur boilien var uppbyggd. Det var inga problem att smaka heller om så önskades.


Ett lite annorlunda betesnamn som i alla fall vi reflekterade över;)Borta vid baitboat pond fanns en lite annorlunda modell av båt i form av en svan i ungefär naturlig storlek med en beteslycka under vardera vinge. Klart man måste kamouflera ut båten annars anar karparna oråd.


Lite mera radiostyrda leksaker. Det kan ju vara praktiskt att kunna flyga ut över dit tilltänkta vatten för att tex reka om det cirkulerar några karpar i ytan med hjälp av actioncamen ner till höger.

Under mässan märkte jag även hur svårt det var att fota med någon ordning med min lilla billiga kamera. ca 70% av mina tagna bilder blev värdelösa pga alla ljus reflexioner och skuggor vilket gjorde att kameran inte gav fokus på det jag ville. Jag ber om ursäkt för de dåliga bilderna men hoppas ni får en liten uppfattning av hur det såg ut där nere.  Att återspegla mässan med hjälp av bilder är inte rättvisst mot den.
Den måste upplevas.
Ni som är intresserade av karpfiske kan jag starkt rekommendera denna resa.

Ni som vill veta mer kan gå in här http://www.carpzwolle.nl
Dessutom antar jag att tidningen http://metemagasin.se/ kommer att skriva ett reportage framöver.

/Andreas 
 
 
 
 
 
 

Kommentarer

 1. Grymt! Handlades det mkt då?
  Å du Åke, det är inte farligt att ta i tjejerna, det där med tjejbaciller är bara båg. :)

  SvaraRadera
 2. jo lite handlande blev det. popups vanliga boilies 3 nya spön och en kittel blev det för mig.

  SvaraRadera
 3. Glädjande att ni hade det bra. Kul reportage.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg