Fantastiskt fin dag på Södra sämsjön

Körde ett kombinerat Jerk och flötestrolling pass i Sämsjön idag. 

Körde så nära lekvikarna jag kunde och gled över 10-2 meters djup. Som bete använde jag 350g-500g sikar. Tänkte att detta kunde vara bra då sik finns i Sämsjön. Hände inget på varken Jerk eller trolling tills jag skulle packa ihop.

Jag styrde båten rakt ut i sjön och började riva. När jag höll på med näst sista spöet så skriker det rent ut sagt så in i helvete i rullen på sista spöet. Jag kollar upp och ser att paravanen till den ytligt trollade siken simmar så in i helvete baklänges. Djupet är 16 meter, och långt ifrån lekvikarna. 

Jag gör mothugg och känner fisk i en sekund innan den spottar. När jag får upp den 37cm långa siken mäter jag avståndet mellan de två ytterligaste huggmärkena och det är 17cm. Vet inte om det betyder att det var en speciellt stor fisk eller inte, men en grym upplevelse var det i alla fall. 

Peace

Kommentarer

  1. Ser viss likhet med Sheldon Cooper :D "Big Bang Theory"

    SvaraRadera
  2. Haha, det är ju jag som är Sheldon. Jag har vissa fysiska och psykiska likheter :)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg