Första semester dagarna

Äntligen semester och med det väder som vi haft i veckan så fick det bli borre fiske. med flöt mete och mört som bete.
Redan första gången jag passerar djup kanten så dyker ett flöte och jag kan landa en mindre aborre.
Och så här fortsätter det under dagen, får i snitt en abbore varje vända jag tar över platsen.


Dagens dubbel. Ganska så trixit att styra båten och  kroka 2 fiskar samtidigt och lyckas landa båda.

Dagens största 1125g . 
När jag satte mig i bilen efter dagens fiske så hade jag landat 10 fiskar mellen 650-850 g , vilket för mig  är en väldigt lyckad dag.


Dagen efter åker jag ut igen , direkt när jag kommer fram så ser jag att Aborrarna är uppe och jagar små fisk vid ytan och när jag glider över så sticker en flöte och jag kan landa dagens första  för ytterligare en när jag vänder upp båten även denna fisk var en över kilot fisk på 1125 g.
Efter detta är borrarna som bort blåsta (kanske var det vinden som gjorde det ?)
Inte ett hugg på 3 timmar sen dyker flötet och när jag tar spöt är det bom stopp och sen börjar det skrika i rullen. Efter en 15 minuters fight så för jag upp en gädda på 6 kilo och man kan ju konstatera att min utrustning inte direkt är anpassad för en fisk av denna storlek , men kul var det hur som.


Kommentarer

  1. Låter som sommaren är här på riktigt.
    Själv körde jag lite svenssonmete med svärfar och mina döttrar igår, bara en tappad snipa för mig och småabborrar till dom andra.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg