Inriktning Braxen

När sommaren visar sig från sin bästa sida så är det trevligt att ta med sig tältet ut för ett par dagars fiske. De senaste åren har det varit mycket karpfiske på dessa turer. Larmfiske efter Karpfiskar är ett fantastiskt sätt att slappna av med en bok eller varför inte några timmars Angry Birds. Denna sommar har planen varit att försöka sig på Braxen, då både Karp och Sutar PBt är av godkända mått.
Jag och Jocke åkte iväg igår förmiddag i lugn takt för att vara framme vid 14 tiden. Inte en enda Metare fanns på plats vilket vi såg som ganska överraskande då vädret är så härligt. 
Efter 30 min spombande låg betena på plats och vi kunde, sittande i våra stolar, iakta ett 20 tal kräftor slåss om de mäskrester som låg i vattenbrynet efter att vi tvättat händerna. 
Efter 6 timmar håvar jag första Braxen åt Jocke och vi konstaterar efter vägning att fisken väger 4200g vilket är en fantastiskt fin vikt för denna art. Ett par timmar senare får Jocke håva åt mig och denna fisk väger 4300g. Efter detta går vi och lägger oss, dock inte tillsammans utan i var sitt tält. Strax innan 05:00 orkar solen sig precis över trädtopparna och ett skrikande larm väcker oss. Det är Jocke som håvar en fin Brax på 5390g åt mig. Mycket trevligt då mitt mål var 4400g. Precis när fisken är återutsatt så tjuter Jockes larm och en Karp håvas. Det är en fin Fjällis på 3500g. 

Nu börjar en ny dag och ytterligare rapporter från fronten kommer när det finns något att berätta. 

Kommentarer

  1. Tack, det var inte helt lättfiskat, seg andra dag och kräftinvasion. Vi lärde oss en del på vägen. Vi fick även en del råd av lokala fiskare, vill passa på att tacka er också.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg