Plötsligt händer det....


Tisdag kväll anlände jag vid gamle goda ballasjön för ett "sista ryck" innan jag kunde med att lägga karpprylarna på hyllan. Yr.no lovade uppehåll nästkommande tre dagar så det kändes självklart att jag skulle ut (självklart hade dem fel). Jag började genast fixa ordning spöna och mäska upp två platser med en matta av kiwi och vaniljbullar från pitbullbaits, två spön på ena fläcken och ett på den andra. Redan efter några timmar rev det iväg på mittenspöt tyvärr hann fisken spotta innan jag ens lyckats balansera ut på den snorhala bryggan.... natten fortsatte utan någon vidare aktivitet.

Inte heller andra dygnet gav så mkt som ett pip trots att jag dängde ut massa goda bullar o smaskigt mäsk till dom så inför sista natten fick det bli ett taktikbyte. jag bestämde mig för att köra "washed out" baits,  en metod jag hört att en del kör i england på hårt fiskade vatten (som ballasjön nu har blivit) det är helt enkelt att man kör med boilies som redan legat i vattnet ett tag o därför inte luktar så mkt just för att fisken inte ska vara lika misstänksam mot en gammal bulle som en ny, värt ett test iaf så jag körde vidare på mina gamla boilies en natt till på två av mina spön, samtidigt som jag dängde ut en ny omgång bullar o mäsk.

sista morgonen vaknade jag vid 9-tiden och insåg att ännu en natt hade blankats och jag började mer och mer ifrågasätta mitt sinnestillstånd när jag gång på gång utsätter mig sånna här psykiskt nedbrytande fiskepass utan resultat. ledsen, besegrad och sur somnar jag om igen...

stax efter tolv väcks jag av det vi alla vill höra ett skickande larm och en surrande baitrunner. Jag krånglar mig ut ur tältet och balanserar ut på bryggan, när jag är framme händer det igen, larmet tystnar och en panikkänsla sprider sig i kroppen, som tur är river det iväg igen några sekunder senare och jag kan veva in mig i en skön tyngd på andra änden. Kampen är relativt odramatisk fisken går bara tungt o lugnt in i vassen, fastar nån gång och stökar sedan runt lite inne vid bryggan innan jag tillslut lyckas håva den. Den hade mkt riktigt plockat en av mina gamla boilies, närmare bestämt två 16 mm vanillabullar. Uppskattar den iaf i håven att kanske vara över 12 men när den visar upp sidan inser jag vilken fisk det är och att det otroliga har skett.... 


17,250 kg och jag är så lycklig som man kan bli.
För alla er som krigar där ute ge inte upp på era drömmar plötsligt händer det....

Peace!Kommentarer

 1. Grattis till en grym Karp. Bra jobbat.

  SvaraRadera
 2. Härligt att se Bento! Grattis till ett as!!!

  SvaraRadera
 3. Skönt att se. Svårslagen känsla det där när det vänder från uppgivenhet och förtvivlan till total lycka.
  Är det nytt sjörekord oxå?

  SvaraRadera
 4. Härligt Bento! Grattis till en SuperKarp!

  SvaraRadera
 5. Jäklar vilken Karp! Grattis! Det du säger på filmen är inte sant men liiite galen kanske.

  SvaraRadera
 6. Jag tycker du ska vara stolt över dig själv. Det är inte alla som vågar erkänna att man ibland börjar ifrågasätta sitt eget omdöme. Men till slut händer det som du konstaterar i filmen, kvittot på varför man håller på kommer.

  Kul med film. Bra jobbat och grattis. Du är verkligen värd detta. Du är King of the day!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller helt och hållet med Esbjörn. Det är skönt att se att tvivlet drabbar oss alla, sjukt motiverande. Fick mig att vilja ge mig ner till sjön tidigt imorgon fast jag satt där tills 2 inatt och har försökt på dessa osedda karpar i över 100 timmar nu.

   Radera
 7. Får väl tillägga att jag blankade igen, förutom en sutare strax över kilot som vanligt. 120timmar and counting... Är man sinnes eller bara nära?

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg