Skam den som ger sig.

  Förhoppningsfull anländer jag till det nyröjda swimmet, lägger ut och slår upp läger...

  Inte mkt händer före solnedgång. Sedan får jag 2st, vad jag tror är "linebites". Därför lägger jag om 2 av spöna och dippar om betena i Northern baits Krillicous.
  Efter jag käkat kvällsmat och tatt en tuborg och en kaffe, går jag och lägger mig vid 23:45.
  Jag får sova ostört i stort sett hela natten men efter att ha nött på i denna sjö totalt ca 250 timmar, 5 sutare och 3 braxnar släppte det och klockan 04:05 skriker nappalarmet iväg på riktigt.
  Efter en relativt odramatisk kamp, med bara 2 omgångar näckrosor på linan kan jag håva in en ganska mörk spegelkarp, så vitt jag vet den första i denna sjö.
Karpen läggs i retainer i väntan på att tilltänkta fotografer kan ringas in.
  Kan tillägga att denna karpen tog på exakt samma bete och rigg som Gjärdesjö-karpen ifrån ifjol. Multirigg med Sticky baits bloodworm 14mm toppad med rosa gummi-majs. Krokningen man får med multirigg är verkligen helt sinnes..
  Jag ringer och väcker Esbjörn vid 8-snåret. Lockar honom med lite nybryggt neskaffe. Han dyker upp vid nio efter att ha tagit sig igenom kohagen där han fick fösa iväg lite ungtjurar som ville följa med ner till sjön och kolla. Antar att dom hade hört mig ropa när jag håvade karpen.

  Här är beviset på att trägen vinner. Det är en otrolig känsla att äntligen ha ett bevis, i händerna, på att man inte fiskar i en "karptom" sjö, eller är helt galen. Som sagt inte världens största men sjöns första.
7550g 79cm
  Misstänker att det var en hane för den var rejält tjurig och spände upp ryggfenan nästan hela tiden när jag hanterade den, plus att den var rejält bråkig på mattan.
Efter fotografering går den tillbaka till sitt grumliga hem.
  Effort=Reward!

/Jocke

Kommentarer

 1. Härligt jobbat! Som vanligt väcker man Esbjörn han har jour dygnet runt stackarn :)

  SvaraRadera
 2. Grattis! Karpfiske får inte vara för lätt.

  SvaraRadera
 3. Självklart kommer man och hjälper till när vännerna behöver hjälp. Kul också när en hypotes eller ett rykte bevisas. fantastiskt kul. Grattis! Nu finns det 2 hemmavatten kvar, en som håller karp och en som kanske håller karp.

  SvaraRadera
 4. Grymt jobbat jocke grattis

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg