Där satt den!

Jag och Andreas bestämde oss för att ta och göra ett försök efter Abborre då vädret hade varit bra ett flertal dagar och det kändes att det var dags.
Vi begav oss till en för min del en helt ny sjö Andreas har fiskat där tidigare.
Väl på plats så visade det sig att det blåste halvstorm så de ställen som Andreas tidigare hade tagit fisk mer eller mindre var ofiskbara.

Vi lyckas få på lite mindre modeller och fortsätter leta efter 4 timmars fiske utan ett enda vettigt hugg så skriker det till i min rulle och jag nyper den och den sitter!

Fisken känns mest sur och vill bara simma rakt ner kanske inte så konstigt då den tog på bouncern på 14 meter djup. Men när fisken bryter ytan ser jag direkt att detta är en bra fisk lätt över kilot troligtvis mer....

 1640gram ,50cm äntligen detta hade vi (jag & Andreas) fiskat efter i 2 år tid!
 Fisken var lite medtagen efter fighten men efter att få ha återhämtat sig en stund så simmade den åter ner i djupet.


Vad ska nu mer hända som för denna dagen att bli bättre ?


Efter ytterligare 4 timmar utan någon vettig fisk kör vi in mot ett grundare parti och Andreas ber mig att stanna för det inte går att köra botten bounce där inne.

Andreas gör ett kast men sin jigg och den hinner landa sen smäller det på.
vi håvar den när vi har vägt den så ser vi att min lina börjar vandra (bouncern ligger fortfarande i vattnet) ytterligare en fisk för strax syna durken.

Vi kastar in våra bouncer spön som botten mete och ja vad ska man säga inom loppet av 20 minuter landar vi 7 abborrar över kilot.

Andreas jigg abborre 1380 gram

 1200 gram
Så här ser dt ut när man fotograferar samtidigt som det nappar på nästa spö.
Måste fan klippa mig för övrigt.Ett helt fantastiskt avslut på den redan lyckad fiske tur!

Tack Andreas för hjälpen med det nya pb.
Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg