Lyckat i Rögle.

Jag och Petri änlände till dammarna på tisdagseftermiddagen, vi började med att gå runt och prata med övriga fiskare som var där. I mitten på damm 5 satt Johan med sin son, bekant från våran resa till Jaroslawki. Dom hade haft bra fiske med en Braxen på 7,2kg i topp och en massa Karp upp till 8kg. Vi velade en del om var vi skulle sitta men bestämde oss till slut för att sätta oss mittemot dem i damm 5. Vi kastade ut våra tackel och spombade ut rejält med pellets men våra larm förblev tysta, Johan mittemot fortsatte dock att få fisk under kvällen. Vid midnatt gick vi och lade oss i tälten och surfade lite på mobilen då vi hörde en spole börja snurra som besatt. Petri hade glömt att sätta på ett larm och som tur var hade vi inte hunnit somna, en karp i 4kilos klassen hade hittat Petris plastmajs.Efter denna fisk som skulle bli Petris enda fisk i damm 5 började en bra period för mig som varade i 1 1/2 dygn. Jag drog fisk på fisk, Braxar och Karpar i en salig blandning. Petri blev mer och mer desperat och flyttade runt spön, bytte beten men hans lycka ville inte vända. Mina toppfiskar vägde 6720gr 6800gr 6860gr.Inför sista natten bestämde vi oss för en flytt till damm 4 för att se om Petris tur kunde vända där.
Vädret skiftade från lite molnigt till klarblå himmel vilket inte kändes optimalt för fisket. Det visade sig stämma då inget hände på hela kvällen förutom ett missat dropback på mitt spö precis när vi gått och lagt oss. Även natten blev lugn och tiden för Petri började rinna ut. Vi gick upp strax innan 6 då vi började få en del pip i våra larm. Strax efter så kröp Petris hanger sakta mot klingan och stannade där, Petri lyfte spöt och kände lite tyngd, vi var osäkra på om det var fisk överhuvudtaget eller var det bara en gren då den inte gjorde ett enda knyck innan vi prcis såg den. Det visade sig ändå vara en storbraxen på 6700gr och Petris ångest kunde bytas ut mot glädje.
Efter denna så fick han ytterligare 2 Braxar på 6300gr och 5070gr. Vi satt kvar några timmar efter dessa men inget mer hände och vi kunde åka hem mot Borås nöja bägge två.

//Teemu

Kommentarer

 1. Bra fiskat. Ni två är som magneter för dom stora fiskarna.

  SvaraRadera
 2. Finska attacken är bäst! Grymt jobbat grabbar!

  SvaraRadera
 3. Kul för Petri att det släppte till slut. Gött fiskat.

  SvaraRadera
 4. Ni är grymt skickliga gubbar!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg