Start på en kampanj i Täxlesjön

Som vi skrivit om förra året så har vi planerat ut karp i Täxlesjön, Hillared. Det är 33 individer med en vikt på mellan 1,5-4 kilo som planterades ut förra sensommaren. Om utplanteringen blev lyckad så kommer med stor sannolikhet fler utplanteringar göras i sjön. Anledning till att vi sökte ett vatten och vill plantera ut karp är bristen på kända karpvatten lokalt i Tranemo/Svenljunga kommun. Vi vill för oss själva och övriga fiskare i Svenjunga/Tranemo med omnejd skapa ett känt bra vatten där man kan introduceras till karpfisket.

Igår inledde jag och min kumpan Christian Hansson en två delad kampanj. Dels att skapa ett swim för oss själva men också för framtida fiskande gäster som vi hoppas kommer komma till sjön när individerna växer till sig. Också en mäsk kampanj för att fiskarna ska få ett behövligt näringstillskott och för att vi ska öka våra chanser till karp.
Swimmet vi röjt kommer troligtvis gå under namnet GWs swim efter markägaren vars mark/vatten vi röjt.

Bottnen var dyig och brantade lite fortare än vi tänkt oss så jag klarade inte att gå tillräckligt långt ut med vadarstövlarna. Så Hasse fick vackert ta av sig och simma ut för att rycka loss ett gäng näckrosor. Bra jobbat att ta en för laget!

Vi höll på ca 5 timmar igår med röjning och mäskning. Ca 7 kilo partiklar och boilies gick ner i swimmet och svetten rann över ryggen när vi efter röjning satt i kråkbärsbuskarna och drack kaffe.

På kvällen efter en välbehövlig dusch och lite mat blev suget för stort för att sitta hemma. Vi ville ut och testa swimmet.

När vi kom på plats så var fisket inte speciellt bra, kanske inte konstigt för våra majskorn låg ju bland tusentals andra partiklar, men det skådespel vi skulle få bevittna var värt turen ut till sjön. Jag tror vi såg 40+ rullningar över vår mäskplats, rullningarna bestod av både Karp och Sutare som gottade sig i fodermajs, hallibut pelets, boilies, räkor och groundbait.


Christian lyckades i alla fall få en karp att fatta tycke för hans majskorn. Det blev en hård fight då Christian kör med ett lätt feederspö av märket multipicker på 9 fot, som vi för övrigt köpte varsitt i Polen på en resa dit.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg