Sista isfisket?

Här i södra delarna av Västra Götaland börjar mild vädret tära på de fina isar som äntligen efter ett par års besvikelse lagt sig. Jag och Svågern bestämde tidigt i veckan att vi skulle göra ett försök på ismete även om det inte såg så lovande ut med väder och vind.
På fredag kväll var musikquiz inbokat, det blev mat och några öl. När väl lördag morgon då kom, lämnade jag VO. En sprängande huvudvärk stoppade mig från att lyfta huvudet från kudden. Svågern var nog inte jättemissnöjd för det, han sov vidare utan protest.


Men på lördag eftermiddag började suget komma igen. Nu bestämde jag med Oscar att vi skulle göra ett försök. På söndag morgon när vi kom till sjön såg det dystert ut. 3 meter ut till isen och även om vi kommer ut så vet vi inte i vilken kondition isen är i. Men Oscar hade med sig vadarstövlarna och gick ut med isbillen. 15cm prima is visade det sig.

Så då är det väl bara att packa sig ut. Efter att Oscar gått ut med utrustningen så lyckas vi bygga en spång som jag kan gå ut på.


Vädret är kraftigt blåsigt med sol som tittar fram då och då. Det är trots allt riktigt härligt att sitta ute. Däremot blir historien inte speciellt mycket mer spännande än så här. Oscar drar en Gädda under dagen och vid tvåtiden beslutar vi oss för att bege oss hemåt igen. Den segaste av de 4 ismete pass jag gör denna säsong, för med liggande väderprognoser så blir detta med stor sannolikhet det sista passet innan våren.Kommentarer

 1. Kanske går lättare att kliva på isen på andra sidan vid bryggan.
  Synd att er "effort" inte gav den "reward" den var värd.

  SvaraRadera
 2. Gränsen mellan genialitet och idioti är ibland grumlig! Starkt jobbat ändå!! :)

  SvaraRadera
 3. Jag håller med dig. Inte att rekommendera.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg