Jakten efter 10+ Gäddan.

Jag har under de senaste åren haft en önskan om att lyckats landa en 10+ gädda.
Så nu när man äger en båt så kändes det som att nu var det dags.Under hösten så var jag ute så gott som varje helg och plöjde runt i en och samma sjö som jag vet har levererat många gånger men lyckades inte    helt. sik nöja mig med en fin 7 kilos.
7 kg från i höstas

Men så är det ju med fisket det vet man ju. Nå väl nu har isarna börjat försvinna på dom flesta av dom större sjöarna och redan förra helgen var jag ute med benny i en för oss ganska okänd sjö och hade ett relativt bra fiske.

Så igår åkte jag och Bento ut på tur när vi kommer fram till sjön ligger det is på hela sjön mer eller mindre så vi fick fiska i en liten pöl innan vinden kom och isen försvann.

Nu till fisket efter drygt 2 timmar utan hugg så säger jag "det är aldrig bra när första högget dröjer för länge" , 5 sekunder senare så har vi landat en 3,5 kilos. Så vi kör vidare byter beten till att sedan byta metod till deadbait trolling med sill.  Missar ett hugg ganska omgående fiskar vidare bestämmer oss för att pröva lä sidan. (notera att det är 6 timmar sedan vi fick första gäddan).
Jag säger till Bento att nu för han guida upp en 10+ och ger han kontrollen…….

10 minuter senare

109 cm 10kg+.

Jag gillar när folk gör som jag säger.

Kommentarer

 1. Bento kan han!
  Grattis grabbar

  SvaraRadera
 2. Grattis till en riktigt fin fisk!

  SvaraRadera
 3. Det är som Triss....plötsligt händer det. :D Grattis gubbar.

  SvaraRadera
 4. Grattis till en grann fisk! Fint jobbat.

  SvaraRadera
 5. guide är ibland the shit ;) grattis Oskar

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg