Premiärtur i lillbåten!

Efter en tids grejande och fixande så var de då äntligen dax för premiärtur med lillbåten. Jag och Plottringsfreaket Esbjörn bestämde oss för att plotta nya marker på hemma plan som vi samtidigt skulle försöka fresta Gäddan med lite påsk-sill!

Välmående infinner sig omgående när man är på sjön!
 Vi kör på och korsar våran väg fram och tillbaka över sjön för att vid senare tillfälle kunna ha en så detaljerad karta som möjligt över sjön då vi loggar med ekolod och sedan för över till Insight Genesis som gör om filen till en djupkarta! Hur bra som helst!
Ögat släpper inte skärmen då Esbjörn korsar emellan de gamla spåren på kartan. Här ska plottras ny mark!!


Jag blir tvungen att be herrn om ett leende som ni ser här för att han ska släppa skärmen med blicken!
Gäddan då? Jodå. Efter några vändor så skriker det till bryskt i baitrunnern på de spöt som fiskar rakt bakom båten med flöte och sill! Bred och fin är den så tanken var att vi skulle väga den. Men vågen var minst sagt felplacerad, 2 mil närmare bestämt. Men men, 89 cm lång iaf och riktigt tjusig va den. Efter detta så plottarar vi vidare en stund utan fler hugg sedan bryter vi vid lunch, nöjda med dagen.
89 cm välskapt gädda

Back she goes
Nästa pass får vi se vad som väntar :)


Kommentarer

  1. :) Det låter som om jag är en plottofil. Men faktum är att vi fick fisk när vi gick in på vatten som inte kändes speciellt hett, men vi gick in här för att vi skulle undersöka och skapa djupkarta. Så det så.

    SvaraRadera
  2. esbjörn, de är inget att skämmas för:) va stoltplottrare :-D

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg