Efterleks gädda

Frugan skulle iväg och jobba och jag var uppe runt klockan 6 på lördag morgon , och började vid 9 tiden ringa runt och försöka se om nån annan var intresserad av att hänga med och fiska brorsan bestämde sig att hänga med (Han gillar inte att fiska han säger att det aldrig nappar)

Båten är i sjön runt 11 och vi kör följer vinden till andra sidan sjön för att få pålandsvind.
Ut med spöna lite olika beten för att se om det är något särskild färg eller gäng fiskarna är intresserade av.

Jag säger till brorsan att han för ta första hugget för att ge han lite hopp annars finna alltid risken för tunga suckar från hans håll inom nån timmas fiske.

Vi låter beten gå nära paravanerna och kör över 4-5 meters djup i en inner kruva bågnar ytter spöt och stötar sprider sig från spöt ner till båten.

fisken är väldigt lugn med använder sin vikt och längd väl för att låta oss förstå att det är en bättre fisk. jag ser sjärtsfenen på håll och skrattar till och kollar på min något mer förvirrade bror och säger att det är en bättre fisk och efter etta för jag ge honom instruktioner på hur man får pumpa in fisken  då jag inte gillar att köra för mycket broms på rullarna.

 Hur som här är resultatet nytt pb både på längd och vikt . 116cm 10,3kg.
Senast jag tog med han på något seriöst fiske och gav han första hugget drog han upp en 7a så jag förstår inte vad han menar med att han aldrig för fisk...Han har ju bättre snitt vikt än dom flesta sportfiske profilerna  20 fisketimmar totalt på 3 år en 7kg och en 10kg.

En annan dam följde efter detta bete en stund med.
Även denna ser ut att att vara en bättre fisk , kanske är det samma detta är dock motsatt sida från sidan där fisken tog.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg