Sarvfiske delux.

Lyckades få en semestervecka denna vecka, visste inte riktigt vad jag skulle hitta på. Velade fram och tillbaka,ska jag åka med Esbjörn och Peter till älvkarleby eller  hitta på nått själv. Valet föll till slut på att göra ett tidigt försök på Ruda i Ursjön..På vägen upp så skulle jag passera Motala ström så jag måste göra ett försök på Sarv trots att jag saknar båt. Första nappet visade sig vara en Sarv på hela 1360,tänkte att resan är redan i hamn, nästa napp var en sarv på 1380. Helt sjukt. Blev totalt 6 Sarvar första natten. Bytte plats för andra natten, blev 3 Sarvar med topp på 1440gr 46cm. Snittvikten på dom nio sarvar jag fick blev grymma 1260gr
                                                                        1360gr 43cm

                                                                           1440gr 46cm

 Sen bar det iväg till Ursjön. Där gick inte fisket som jag hoppats, kvällen blåste helt bort då det säkert var15m/s i byarna. Gick ner till sjön vid 03:30, som nu låg spegelblank men inga bubblor syntes på platserna jag mäskat upp på kvällen. Flötet gick helt oväntat under ändå, tyvärr var det en Sutare på 2-2,5 kg. Vid middagstid började det bubbla på flera av mina platser så fick upp lite hopp sista timmarna men inget ville nappa.
Nu var jag så trött att jag kände att jag orkar inte köra ända hem i kväll. Bestämde mig för att åka till Motala ström och fiska en natt till där. Var framme vid 19:00 så jag gick och vila fram till 22.00. Denna natt var kallare än dom första 2 nätterna, vet inte om det var därför det var trögare nu. Fick i alla fall 2 Sarvar denna natt 1100 och 1240gr.

Lägger även med en bild på en Färna jag fick på flytande bröd dagarna innan jag åkte på denna resa.
Färna 2680gr 58cm


//Teemu
                                         

Kommentarer

 1. Galet!
  Ge ursjön en chans till.

  SvaraRadera
 2. Sarvfisket var ju helt sjukt grymt! Jag håller med Robban, ge Ursjön en chans till.

  SvaraRadera
 3. Grymt bra fiskat! Grattis!!!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg