Växlande väder och segt fiske

Jag ligger nu i skrivandets stund på en soffa i dalarna och tänker tillbaka på veckan som varit. Planen var att rulla uppåt i landet för en veckas fiske efter förleksgädda. Men som alla vet kan gäddfisket vara underbart men också oerhört segt.

 Första dagen blev det flötestrolling då vädret såg bra ut. Dagen började bra med en fisk runt 5-6 kg som var grymt tjock. Efter en kort stund dyker ytterligare en paravan och den känns betydligt större. En urlekt fisk på strax under 9kg, inte riktigt den konditionen vi hade hoppats på men ändå en bra fisk i båten. Efter bara några minuter hugger det en till gädda av samma kalliber, lång och sladdrig. Där kan man säga att fisket slutade för nästan hela veckan då vädret va riktigt kontigt och fisket otroligt svårt. Med bara några snipor på 6 fiskedagar började musten gå ur en. Men man ska alltid kriga på om man gör en satsning.

Så sista dagen kör vi i ett nytt vatten där vi vet att de går riktiga grisar. Dagen började med en fisk mellan 8-9kg också den utlekt. Vi kämpade på hela dagen utan några resultat.


En urlekt fisk på 113 cm 8-9kg.
116 cm knappa 9kg.

Nu ska jag packa alla mina saker och åka hem till arbete och vardagen. Nu är den här säsongen slut, men när en säsong slutar drar alltid en ny igång.

Peace Tuffsen.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg