Klubbträff Rögle dammar.

På grund av bilproblem, trytande fiskesug, husköp och 80-årsjubilarer blir vi bara 4 man till årets Rögleträff. Vi som ansluter kämpar på i god Tritonanda.

Teemu som tjuvstartat på torsdagen har redan dragit 1 godkänt krokad kräfta på okänd vikt och 3 braxnar mellan 3000-4000g när vi andra ansluter.


Efter det bärgar Teemu en sutare på 2500g och jag firar födelsedag med brax på 6360 och 5100 under kvällen.Får passa på att tacka för den fina presenten, tyvärr gjorde jag åt det kylande innan jag gav mig på det brännande som kändes 2 gånger.


Fredagsnatten håller oss vakna med rejäl blåst som bråkar med våra larm och 1 brax, 2500, till mig.

Lördag morgon spräcker Petri nollan med en brax på 5600. Under dagen följer han upp med en som Teemu fick förra året, den vårtiga typen med halv stjärtspole som vi sen kallar Skabbis, nu 5400g tung.
5600g

5400g "Skabbis"


Kvällen kommer och Teemu kniper en lång urlekt brax som man kan ana av formen på, den nästan urgröpta, magen väger betydligt mer före lek än de  6520g som den väger nu.Natten flyter på lugnt, det är bara Petri som får maka sig upp på natten för ett gäng Krickor håller på och dyker på hans beten och mäsk. Men på morgonen kan han håva en braxen på 2500.

Söndag morgon får jag ett dropback på ett av spöna, lägger om det och kan 40min senare lägga en till reg-art, för mig, till böckerna. Sutare 54cm 3470g. Den obeprövade Mohikan-riggen levererade denna favoritart åt mig.


Sutarna fortsätter komma, Teemu tar en lite längre fisk, 56cm, men lite lättare, 2960g.


Vi hoppas in i det sista att Paven ska få bända en fisk också. Vi ser fisk rulla i hans swim, men larmen förblir tysta och han ser lika butter ut som sutaren ovan. Inte ens kaffetricket hjälper.
Det får bli tredje gången gillt för honom, vi börjar planera en comeback i augusti och uppsamlingsheat för dem som inte kunde komma med denna gång.

Tack för en trevlig fiskehelg gubba.
Kommentarer

  1. Bra jobbat gubbar! Och grattis till regget Jocke!👍 Skickar med en försenad tårta🎂🍻
    Får försöka få till det nästa gång......

    SvaraRadera
  2. Härligt gubbs fina fiskar. Grattis jocke!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg