Korta kvällspass i Danmark

Jag arbetar en del i Danmark. När man reser i tjänsten tycker jag det är viktigt att aktivera sig på kvällarna för att kunna hålla fokus på dagarna och stilla saknaden av frugan. Det blir en del löpning och promenader vid Suseån här i Naestved. Jag har fiskat en del både i havet och i Suseån men det ger inget roligt.


I juni gick jag till den lokala sportfiskebutiken och frågade vart jag kan fiska Stör. Mannen i butiken tipsade mig om en damm som ligger 20 min bilfärd söderut. Jag åkte dit och såg en jädra massa sjögräs. Överallt! Efter ett par timmars fiske hittade jag en ren yta i ett område där det verkade vara lite djupare. Maxdjupet i dammen ska vara 8 meter. När jag lämnade dammen var det utan fisk men med massa kunskap att ta med mig tillbaka efter semestern.


Idag var jag på plats igen. Nu vet jag vart jag ska placera betet för att inte bädda ner det i en hög med sjögräs. Jag trär på en borrad CC Moore pellet och en Northern special pop up på håret och dänger ut. Inget händer på ett par timmar tills det piper i larmet och jag får backdrop. Jag fattar först inte hur mycket slaklina det faktiskt är ute i vattnet. Men när jag väl lyfter spöet och börjar veva så får jag hålla på en stund innan det blir stumt. Fan det här hade jag inte räknat med. Det är nog en Stör i andra änden.


Efter ett tag ser jag den silverfärgade vackra fisken i det klara vattnet.
Håvning och avkrokning går bra. Fiskens längd mäts till 127cm och vikt 10kg. Det är ju alltid kul att dra en 10kg firre, men faktum är att de största i dammen väger 40kg.
Troligtvis får det bli en satsning här nere en hel helg till våren innan allt sjögräs växt upp.


Over and out, Givarpskungen!

Kommentarer

  1. Det är en diamantstör, jag har 3 sådana i min damm hemma men dom är bara 35cm än.
    Gött fiskat, fixa nu ett uppdrag till mig på bruket i Danmark så jag kan åka med 😊

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg