Öresundsfiske

Körde ett tvådagarsfiske i Öresund med mete efter framförallt plattfisk med ett gäng kompisar i helgen.


Efter att vi försett oss med borstmask hos "maskgubben" i Helsingör så drog vi ut för att lura upp de stora platta! Det nappade på ganska bra med en hel del fina rödspättor och givetvis var sandskäddorna inte sena att vara framme och nappa i sedvanlig ordning. Vi gjorde även ett test för att kolla om koljorna var hemma, men var dom det så ville de i alla fall inte nappa på våra krokar trots ganska bra förhållanden.


 Söndag och ny dag. Nya satsningar, nya vinster! 
Nu jäklar ska vi väll ändå kunna lura upp någon riktigt fin platta? 
Vinden hade tyvärr ökat och det var inte alls lika bra förhållanden som igår. 
Vi testade uppe på Lappen men strömmen var alltför stark så vi begav oss söderut igen. Provade de ställen som vi fick bra med fisk på igår men det ville sig inte riktigt. 

Gjorde även idag ett försök på koljan men fortfarande lika tomt. Det kom dock en och annan rödspätta, sandskädda, vitling och knot. Det klev även på en del torsk vilka bjöd upp till en bra fajt och gjorde att spöna böjde sig riktigt bra!

Men vad är detta??????!!!!!!
Helt plötsligt kom det fram banan i båten!! Och inte bara en utan hela tre stycken!! Inte konstigt att det inte riktigt ville sig idag.


Avslutade dagen med att dra lite sill, vilket det fanns gott om,  så nu har man några till kommande gäddfisken. 
Hörde på eftermiddagen att de hade setts tonfisk utanför Landskrona. Synd att man inte fick se det, hade varit riktigt häftigt!
Trots allt en riktigt trevlig helg i goda vänners sällskap i underbara Öresund!

Tonfisk och de stora tar vi nästa gång!

Kommentarer

Populära inlägg