4 års kampanj

2012 fick jag et tips om ett vatten med stor Ål. Det är ett solklart godkänt vatten för ålfiske. Faktum är faktiskt att jag kontaktade Länsstyrelsen 2011 för att få ett svar av dom vart i Ätrans och Viskans vattenområden man fick fiska ål, så jag har bra koll.

Fredagskvällen
Angående tipset så tog det till 2014 innan jag testade vattnet. Det blev ett par pass under första året utan en enda Ål, inte ens en liten. 2015 köpte jag ett årskort och plöjde på många pass. Utan en enda Ål. 2016 gjorde jag några få pass men pallade inte mer eftersom jag var knäckt på detta vatten. Istället gjorde jag ett par försök i Landsjön där jag fick fast fisk en natt men linan gick av.

2017 började med ett pass nu i fredags. Fantastiskt fint väder. Helt underbart. Spöna var betade med mask respektive sill. Vid 23:00 tiden larmar sill spöet och jag gör mothugg. Dock följer ingen fisk med upp. Men jag ser att någon slitit i sillen. Tyvärr slutar denna natt med att jag vaknar till ytterligare ett nederlag i detta vatten. Men jag har kommit över tröskeln nu och har beslutat mig för att köra på tills jag lyckas.

Lördags morgonen ytterligare ett nederlag är ett faktum
Lördagen går och jag åker tillbaka till sjön på kvällen. Denna gång har Peter försett mig med mask som han spenderat 2 dagar på att plocka (förhoppningsvis inte effektiv tid :)).
Vid 23:00 tiden så får jag ett klockrent run. Fisken är krokad! Men när den kommer in till land så är det en Sutare som visar sig väga 2450g. Fantastiskt vacker, men fel fisk.

03:00 på söndag vaknar jag till ytterligare en blank natt. Jag går ut och pissar och går och lägger mig igen. Det har börjat ljusna. 03:30 får jag ett run. Jag krokar en fisk igen. Vid land ser jag att det är en jäfligt fin Ål. Fan, efter 4 år har jag lyckats få en Ål i detta snåla vatten. Men min mål vikt är 1800g. Det är oklart om den når upp över det. Det är dunkelt och Ålen är ganska mörk. Så jag har svårt att uppskatta storleken. När jag lyckas mäta den så ser jag 111cm. Det är respektabelt.

Herregud, 4 års misslyckanden gav en riktig drömfisk
Jag vägde vågsäcken till 750g. Sen la jag i fisken och då stannade vågen på 3250g. Herre jävlar, 2500g. En dröm hade varit att få en Ål över 2kg.

Det var som alltid fantastiskt kul att lyckas efter otaliga misslyckanden. Det är faktiskt underskattat att misslyckas. De fiskar man åker och "hämtar" är de tråkigaste. Leve misslyckanden som efter slit blir ett lyckande!

Kommentarer

 1. Helt grymt. Grattis!!
  Rätt många arter nu va?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack. Förra året fiskade jag nästan inget så då tog jag enbart mörten. Nu har jag två i år än så länge. Så jag har 16 arter.

   Radera
 2. Vill du spurta mot 20 i höst så hör av dig. Finns ju några här ute vid havet som inte är omöjliga😉

  SvaraRadera
 3. Jag ska bli far i augusti så det blir nog svårt, men om det blir tillfällen så hör jag av mig. Grymt!

  SvaraRadera
 4. Effort+time=reward
  Ni får gärna citera mig. 😊

  SvaraRadera
 5. Grattis!
  Nä då blir det snålt med tid. Men när min andra var strax under halvåret och hade tokkolik samtidigt som vi hade en till på drygt två år så kom jag in i en grym period, fyra nya arter på fyra månader. Fiskade inte mycket men när jag väl kom ut så gick det bra!
  Du får våga dig ut i november så tar vi en piggvar.
  Nu väntar jag på storkarpen☺

  SvaraRadera
 6. Grattis!
  Nä då blir det snålt med tid. Men när min andra var strax under halvåret och hade tokkolik samtidigt som vi hade en till på drygt två år så kom jag in i en grym period, fyra nya arter på fyra månader. Fiskade inte mycket men när jag väl kom ut så gick det bra!
  Du får våga dig ut i november så tar vi en piggvar.
  Nu väntar jag på storkarpen☺

  SvaraRadera
 7. Grattis!!! Väl slitet och vilket resultat 👏

  SvaraRadera
 8. Grattis babba!-skönt att allt nötande lönade sig till slut! Var du vid "vår"sjö?

  SvaraRadera
 9. Tack Baba. Ja det var det. Vi får träffas där snart igen.

  SvaraRadera
 10. Ja vi kör alltid i juni. Så jag kan när du kan. Hör av dig. Ska försöka bända en lax på tvåhands under tiden.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Populära inlägg