Senaste tidens fiske.

Har under dom senaste veckorna varit blandat resultat på fisket har gjort några försök efter Abborre men mest blivit mindre fiskar så inget att rapportera på den fronten.

Har dock tagit 2 turer i en sjö som jag tidigare varit med och plockat stora fiskar i.

Men denna dag skulle inte bara en stor gädda få syna durken.


Efter drygt en timmas sömn så ringde klockan 0300 på med kaffet , fram med mackorna och sen bar det iväg.

Sjön låg helt stilla och den tunna morgon dimman började lätta över sjön .Gott om fisk som var uppe vid ytan över dryga 3-4 meter djup så började fiska där. Jag hade metat upp lite större mörtar som jag tänkte jag kunde börja fiska med innan jag byte till gummi.

Gäddorna var helt galna i dom ytgående mörtarna  efter ca 1 timmas fiska så var det slut på mört och jag fick plocka fram med betena.

Runt 11 snåret så hade jag landat ytterligare några gäddor med en +95 som topp fisk.

Hade inte tänkt fisk såhär länge denna dag men fisket hade varit kanon så att avbryta var det inte tal om.
Rätt som det är  så smäller det till i ett av spöna och rullen skriker , suger tag i spöt och tänker NU J*VLAR!  har tagit stora fiskar för men denna drar mer än nån av dom jag fått tidigare jag kan inte röra fisken och den tar lina trots hård broms.

Detta fortsätter en stund och fisken vill inte ge med sig ... Hur stor är den , Vad har jag för krokar på betet , har jag kläm tafsen korrekt?
Fisken går i sidled och beter sig mest som en paravan och gör sitt bästa för att riva med sig ytterligare ett bete .  
Till slut ser jag den...brun ... prickig....Vad i...

 70cm lång 45 cm omkrets och strax över 6 kg. Tog på en Braxen från mb79.
Nu borde jag ju kunna tänkt att nu kan jag åka hem och sova men jag kör på en stund till och parkerar båten ovanför ett större löjstim och ser även ett större eko på dryga 10 meter djup så jag gör ett kort kast och låter betet sjunka. Så fort jag stannar så smäller det och rullen skriker.

 
108cm strax över 8 kilo.Kortfattat jag hade en riktigt bra dag på sjön.


Kommentarer

Skicka en kommentar

Populära inlägg